foo

Hent det nye modelprogram for demensboliger

Det nye modelprogram er tilgængeligt både digitalt og på tryk

 

Demens bliver en af fremtidens store velfærdsudfordringer. I dag er 35.000 mennesker over 60 år diagnosticeret med sygdommen, mens det formodede antal er langt højere. Med udsigt til en fordobling af antallet inden for 25 år kan demens være en tikkende bombe under vores sundhedssystem. Regeringen har et mål om at gøre Danmark mere demensvenligt og reducere forbruget af antipsykotisk medicin med 50 procent. Det kræver blandt andet, at kommunerne tænker, bygger og indretter landets plejeboliger, så de i højere grad tager hensyn til personer med demens.

Modelprogram for demensboliger er udformet som en guide, der kan hjælpe bygherrerne med dette arbejde. Ligesom rådgivere eller ledere af et plejecenter vil kunne få inspiration, råd og eksempler på godt demensbyggeri.

Modelprogrammet samler den nyeste viden fra forskning af Statens Byggeforskningsinstitut og Demensalliancen, så denne kan anvendes direkte i hverdagen som et grundlag for, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du bygger fremtidens demensboliger.

Du kan bevæge dig rundt i det nye modelprogram ved at klikke på fanebladet øverst. Ellers kan du downloade modelprogrammet i en printvenlig version.

Modelprogram for demensboliger er støttet af Boligfonden Kuben.

Download Modelprogram for demensboliger.

 

14. Mar 2017 kl. 10:23